Welkom op onze Dogo Argentino website. 

Alejandro 1jaar

In 2005 kochten wij onze eerste Dogo Argentino, Estrela (roepnaam: Elquinta). Het duurde 10 jaar voordat we onze eerste Dogo Argentino kochten. We hadden de Dogo Argentino al vaak op de show gezien en waren meteen verkocht.

Het is een hond dat veel gezag afdwingt, maar super lief is. Toen we eindelijk op ons eigen woonde duurde het ook niet lang dat we op zoeken gingen naar onze eerste hond . We hebben enkele kennels bezocht en hebben naar ons inzicht een goede kennel gevonden. Het was als eerste instantie bedoelt dat we alleen nog maar gingen kijken, maar toen we het nestje van Estrela zagen waren we meteen verkocht en besloten we een puppy aan te schaffen bij de kennel van Del Grande Casador Branco.

Omdat we het zo’n geweldig ras vinden hebben we eind oktober 2006 nog een teefje erbij gekocht. Het teefje moest wel een andere bloedlijn hebben. Na lang zoeken kwamen we uit in Spanje bij de Kennel De Chibouk en hebben daar Killay de Chibouk gehaald (roepnaam Chica). Chica was toen 4 maanden oud.

Chica is een soort achternichtje van Elquinta, maar ze lijkt er helemaal niet op.

Al snel hadden we besloten dat het toch wel heel leuk was om een nestje in de toekomst te krijgen om zo ook het ras te behouden en het meer bekendheid te geven. We besloten dan ook een kennelnaam aan te gaan vragen. Na veel te hebben gekeken in het woordenboek om zo combinatie te maken en deze namen weer door te sturen naar Spanje of de naam wel ergens op sloeg zijn we uitgekomen op de naam:

El Querido Perro Blanco oftewel De lieve witte hond of witte lievelingshond.

 

Al snel hadden we besloten dat een kennel zonder reu niet compleet was. En gingen we op zoek naar een reu met een goede bloedlijn, zodat het mogelijk zou zijn om hem te combineren met onze twee teven.

Doordat we in 2006 naar de wereldshow in Polen waren geweest  hadden we veel verschillende fokkers en honden gezien zodat we uiteindelijk in Frankrijk bij de kennel van Los Hijos de la Luna uitkwamen.

Daar hebben dan ook onze reu gehaald, toen 6 maanden oud en met de naam Bandido Los Hijos de la Luna.

Onze honden mogen binnen en buiten, als we thuis zijn ze los en als we weg zijn zitten ze in de kennel of er mag er 1 lekker binnen liggen.

De pups worden ook binnen geboren en komen zo meteen in aanraking met het dagelijks huishouden. Dit houdt in dat ze in aanraking komen met de andere huisdieren, mensen en kinderen, maar ook de dagelijkse geluiden in een huis. Zodat ze goed gesocialiseerd naar hun eigenaars gaan.

 

Ook gaan onze honden allemaal naar een hondenvereniging waar we gehoorzaamheid trainingen met ze doen.

Dit is zeer goed voor de hond omdat ze in aanraking komen met andere honden en vreemde mensen.

Het is goed en fijn voor het baasje om eens lekker een uurtje intensief met je hond bezig te zijn, zodat je nog een hechtere band krijgt met je hond, want wat is er fijner dan een hond die goed luistert en lekker bij je op de bank kan gaan liggen

 

 

 

 

Heeft u verder nog vragen of wilt u een keer komen kijken naar onze kennel neem dan contact met ons op via de contact link.

 

Patrick en Marloes

 

Contactlink